La mare în excursie

Tema - compunere cu titul “La mare în excursie”

Pentru această temă aveți două posibilități mari: ori personificați marea și inventați o poveste în care marea personificată să vă fie complice ori povestiți despre o întâmplare ieșită din comun care a avut loc pe drum/în excursie.

Sursa foto: http://bit.ly/hUYr99

Pui de compunere 1 - Ați ajuns deja în excursie și când să vă așezați pe plajă pentru o “porție” de soare vedeți cum valurile încep ușor. ușor să devină gheață. În afară de prietena/prietenul voastră/vostru cel mai bun toți ceilalți sunt și ei înghețați. Timpul pare că a stat în loc și numai voi vă puteți mișca.

La început sunteți speriați. dar vă vin în minte o groază de posibilități: aveți cum să mâncați o înghețată mare pe care doamna profesoară nu vă lăsa să o mâncați, să vă dați pe apă ca pe gheață, să colorați cu cremă oamenii care stau liniștiți la plajă, să vă plimbați pe unde vreți voi.

“Fenomentul” a durat 3 zile, cât trebuia să dureze și excursia. Atunci când totul a început să revină la normal, v-ați dat seama că voi sunteți cei care se vor bucura de o excursie de 6 zile (3 “înghețate” și 3 normale) așadar ați avut doar de câștigat!

Pui de compunere 2 - Marea este prietena voastră din copilărie și de fiecare dată când ajungeți la mare, așteptați să rămâneți doar voi cu marea pentru a-i spune cele mai adânci secrete pe care le aveți. Nimeni nu vă crede că marea are suflet și că vă răspunde atunci când o întrebați ceva, pentru că nimeni nu știe cum să asculte cu adevărat valurile, în afară de voi.

 

 

Previous Next

One Comment (+add yours?)

  1. caty
    Aug 14, 2013 @ 14:19:50

    f bune ideile imi plac foarte mult

Leave a Reply

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin