Un dialog între două persoane care se întâlnesc la școală în pauză

Tema – compunere despre un dialog între două persoane care se întâlnesc la școală în pauză

Astăzi o să vă explic cum ați putea să căutați un pui de compunere vechi și cum ați face din el o compunere nou-nouță pe tema pe care o aveți voi de făcut. Asta pentru momentele în care aveți neapărat nevoie de ceva idei pentru tema voastră. :)

Sursa foto: http://bit.ly/emJ8x8

Maria are nevoie, așa cum spuneam și mai sus, de o compunere despre un dialog între două persoane care se întâlnesc la școală în pauză.

În partea din dreapta sus a site-ului există o căsuță unde scrie “Caută o compunere” în care dacă veți scrie un cuvânt cheie din compunerea voastră veți găsi mai mulți pui de compuneri legați de tema pe care o aveți voi. Dacă nu găsiți chiar tema voastră veți vedea că puteți lega orice idee găsită de compunerea pe care trebuie să o scrieți voi!

Eu, pentru compunerea de mai sus am scris „școală” și am dat de mai multe idei. Prima ar fi puiul despre farse la școală. Cum ați putea lega acest pui de tema “Un dialog între două persoane care se întâlnesc la școală în pauză”? Foarte simplu! Cele două personae care se întâlnesc la școală vorbesc despre farsa făcută. Folosiți ideile din puiul despre farsă și faceți numaidecât o nouă compunere.

Un alt pui găsit de mine este unul cu titlul “Colega mea”. Cum legați acest pui de compunerea de care vorbeam mai sus? Păi vorbiți cu o colegă despre o altă colegă.

Simplu, nu? Ați încercat și voi până acum? :)

Previous Next

4 Comments (+add yours?)

 1. manoliu
  Oct 17, 2011 @ 19:07:23

  Eu vretu o compunere dintre doua persoane sau mai multe persoana …………….. -Am scris asa -BUNA SANDA!!! BUNA MIHAI!!!! CUM A FOST LA CIRC ??? FRUMOS FRUMOS …. SI CEAI VAZUT ??? AM VAZUT LEI, MAIMUTE,CLAUNI,ELEFANTI….. SI ERAU SPERIETORII ??? DA,DA,DA. BINE PAPA PAPA ….. LA REVEDERE

 2. Roxana
  Oct 17, 2011 @ 21:14:05

  Salut Manoliu incearca sa povestesti o intamplare ciudata si sa povestesti apoi reactiile celeilalte persoane. Daca un fluture de la Zoo s-ar fi transformat in rinocer cum ai fi reactionat tu? Cum ai fi povestit apoi? :)

 3. marina
  Oct 31, 2011 @ 17:08:48

  sunteti tari !!!mati ajuta la tema la romaana!! mersi mult:)))!!!

 4. Andrei Smeu
  Sep 29, 2013 @ 11:13:01

  Imi trebuie un dialog dintre mine si un colega in care ii cer tema la romana

Leave a Reply

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin