Cartile sunt copaci cu frunze

Tema: o compunere intitulata “cartile sunt copaci cu frunze”

Pui de compunere 1 – previzibil
Stii probabil ca hartia pe care o folosim se fabrica din copaci. Povesteste istoria unei carti, pornind de la un vlastar de copac dintr-o padure care creste mare si frumos, este ales ceremonios de un trib de druizi pentru a fi taiat si transformat in hartie, astfel incat sa pastreze retele si traditiile clanului. Descrie cum druizi isi transmit cunoasterea generatiilor tinere din aceste carti, care au fost candva copaci cu frunze.

Pui de compunere 2 – fantastic
Imagineaza-ti o tara fantastica in care cartile chiar sunt copaci cu frunze. Acolo scriitorii isi scriu operele cu o cerneala speciala direct pe frunzele copacilor. In acea tara, sunt copaci cu frunze de diferite culori si texturi, padurile avand o oferta la fel de ampla de suport pentru scris ca cele mai respectabile librarii din lumea noastra. Imagineaza-ti lumea asta si descrie cum iti inchipui ca relationeaza acei oameni cu cunoasterea din cartile lor, adica din copacii cu frunzele scrise.

Pui de compunere 3 – amestec
Scrie povestea unui copil care refuza sa citeasca din mila pentru copacii care sunt taiati pentru a fabrica carti. Parintii si profesorii incearca sa-l convinga despre importanta cartilor si a cititului, dar el o tine una si buna, ca el nu vrea sa fie partas la taierea copacilor, drept urmare el nu citeste carti, caci sunt copaci cu frunze. Intr-o buna zi, adoarme la poalele unui copac. Descrie visul copilului, vis in care copacul ii explica importanta cititului si ii promite ca desi copacii au multe motive de suparare pe specia umana, faptul ca ii folosim ca suport pentru cunoastere nu ii deranjeaza.

Spor la scris!

Previous Next

9 Comments (+add yours?)

 1. Pool
  May 20, 2010 @ 17:26:35

  te rog ajutor pana maine la 9 cel putin am nevoie de o compuner f frumoasa ptr ca am inspectie.Ne-a da t sa alcatuim o compunere in care sa desciem un peisaj de primavara folsindu-ne de nume predicative expr prin toate partile de vorbire.
  Apropo cine e noul scriitor de pe site?

 2. Szekely
  May 22, 2010 @ 09:57:46

  Citesc blogul tau si imi place mult.De multe ori ma regasesc in povestile tale.Din lene, comoditate ,poate lipsa de timp, nu m-am autentificat niciodata .La fel am patit si cu Madlen cu blogul Oricum.Oare cum as putea sa iau legatura cu ea ce mail are sau cum as putea sa-i citesc in continuare blogul?
  Ma numesc Manuela si sunt din Cluj

 3. Retete de prajituri
  May 25, 2010 @ 21:56:18

  "Cartile sunt copaci cu frunze" foarte frumos spus…

 4. Sandra G
  Jun 04, 2010 @ 11:04:51

  Hey Pool,

  Iarta-ma ca nu ti-am raspuns, am fost plecata si nu am apucat sa anunt, dar sunt sigura ca te-ai descurcat :)

  Noul scriitor e Madalin, "creierul meu pereche", ca sa zic asa :)

  Blogul tau ce mai face? :)

  Cu drag,
  Sandra

 5. Sandra G
  Jun 04, 2010 @ 11:10:04

  @ Szekely: Multumesc, Manuela. Madlen si-a regandit balanta expunere/ intimitate :) Daca imi dai un mail la puidecompuneri arond gmail punct com, ii trimit mesajul tau si o invit sa-ti dea acces la blog :)

  @ Retete de prajituri: :) da, intr-adevar, un prof/ o profa cu inspiratie :)

 6. Anonymous
  Sep 18, 2010 @ 12:54:06

  Am si eu nevoie de un text cam asa..cu titlul ''prizonier in lumea cartilor''ajutama si pe mine..

 7. Sandra G
  Sep 20, 2010 @ 14:21:07

  Salut Anonim,

  Am scris câţiva pui de compuneri pentru tine, îi găseşti aici:
  http://pui-de-compuneri.blogspot.com/2010/09/prizonier-in-lumea-cartilor.html

  Sperăm să-ţi placă şi să te inspire!

 8. ellie
  May 18, 2011 @ 15:01:25

  vreau shi eu o compunere cu titlul “Povestea unei parti de vorbire neaparat pana deseara pls am nevoie urgent

Leave a Reply

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin