Furtună pe mare

Tema: o compunere despre o “furtună pe mare”

Pui de compunere
Răspunde pe scurt pe o ciornă la următoarele întrebări. Nu trebuie neapărat să răspunzi la toate, doar la cele care te inspiră și îți stimulează imaginația. Folosește apoi răspunsurile pentru a scrie compunerea propriu-zisă.

- Cine spune povestea? furtuna? marea? un pește? un marinar? o sirenă? luna? o stea? un val?
- Despre ce fel de furtună este vorba? una obișnuită, cu ploaie, tunete și fulgere? sau una mai altfel, cu vârtejuri în apă, provocată de lupta între două sau mai multe personaje?
- Ce vede povestitorul? Ce imagini, forme, culori, mișcări, întâmplări observă? Ce simte în fața furtunii? În ce fel este povestitorul implicat în peisaj? Doar observă sau este afectat de furtună? Face ceva anume?
- Ce impact are furtuna asupra peisajului și a celorlalte personaje implicate?
- Cum se termină furtuna? Ce urme lasă pe mare?

Spor la scris!

Previous Next

One Comment (+add yours?)

  1. Think_Pink_Andreeaa
    Jan 14, 2011 @ 15:13:40

    Buna!!Vroiam sa te felicit(sau sa va felicit-pe cei ce au facut acest site).Eu sunt in clasa a – 7 – a si ma ajuta mult genul asta de “pui de compuneri”.Nu caut pe internet pentru ca nu-mi place sa iau “mura-n gura”.Dar aici doar iti da ideea si tu trebuie sa o dezvolti…foarte interesanta tema aceastra,probabil o sa fac si eu o compunere :) Nu acum,pentru ca acum cu olimpiada la romana de duminica nu am timp.Tineti-o tot asa si sper ca ma veti putea ajuta daca raman in pana de idei ;)). Pa!

Leave a Reply

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin