Rasarit de soare la mare

Tema: Rasarit de soare la mare

Pui de compunere 1 – din perspectiva soarelui

Descrie o plaja intunecata, noaptea. Apoi du-ti cititorii de partea cealalta a marii, unde soarele se pregateste sa rasara si ii povesteste unei stele ce-i place lui cel mai mult si mai mult cand rasare… Incearca sa-ti inchipuie cum vede el lumea atunci cand rasare si cum se pregateste sa-si reverse razele peste Pamant.

Pui de compunere 2 – calare pe rasaritul de soare

Ti-ar placea sa calaresti soarele ca pe un ponei, si sa “rasari” impreuna cu el din mare? Imagineaza-ti cum ai putea ajunge sa faci una ca asta (Te-ar ajuta un personaj? Un obiect? O vraja?), ce ar zice soarele cand s-ar trezi tu tine calare pe el si cum ar decurge rasaritul vostru la mare.

Pui de compunere 3 – cand soarele nu mai vrea sa rasara

Intr-o zi, soarele se cearta ingrozitor cu marea (De ce? Din cauza cui? Pe ce subiect?) si hotaraste ca el nu mai rasare niciodata din ea. Descrie ce se intampla pe Pamant in prima zi in care soarele nu mai rasare la mare. Apoi, imagineaza-ti un personaj (poate chiar tu!) care se duce sa negocieze cu cei doi certareti pentru a-i impaca. Descrie cum decurge conversatia, cum reusesc sa se impace si cum, in urma acestei certi, oamenii de la mare au putut vedea cel mai frumos rasarit din viata lor (incearca sa-l descrii cu cat mai multe detalii spectaculoase!).

Spor la scris!

Previous Next

4 Comments (+add yours?)

 1. Anonymous
  Nov 11, 2009 @ 18:59:18

  foarte simpatice cele 3 "eseuri"…

 2. Sandra G
  Nov 11, 2009 @ 22:00:58

  ma bucur ca ti-au placut! :)

 3. Anonim
  Nov 25, 2010 @ 07:49:34

  Ar fi bine sa adaugi si ceva cu un rasarit marin :-) :d

 4. Sandra G
  Nov 25, 2010 @ 12:03:38

  Anonim, in principiu “rasarit de soare marin” inseamna rasarit de soare la mare :D ca doar nu rasare un baiat pe nume Marin :P Desi si asta ar fi o idee de abordare :)

  Daca nu te satisfac ideile de mai sus, poti sa-ti imaginezi un sistem solar cu niste planete mai dubioase, acoperite in intregime cu apa, unde soarele rasare si circula pe sub apa. Si pentru abordarea asta, poti folosi ideile si intrebarile de mai sus pentru inspiratie :)

  Spor la scris!

Leave a Reply

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin